Gebruik een witte achtergrond op jouw website

Met een witte achtergrond zorg je ervoor dat je website overzichtelijk is waardoor je de gebruiker sneller naar de juiste informatie kan sturen.

Er zitten risico’s verbonden aan het benutten van alle beschikbare ruimte van het webdesign, zoals overvolle webpagina’s en een langzamere website. Met witruimte zorg je ervoor dat je website overzichtelijk is.


Gebruiksgemak door witruimte

Alle ruimte die niet wordt gebruikt op een website noemen we witruimte. Mensen willen vaak teveel laten zien en vertellen waardoor de website volgepropt wordt met tekst en afbeeldingen. Hierdoor valt de leesstructuur voor de lezer weg en de overvolle website oogt rommelig en verwarrend. Met witruimte creëer je een rustig beeld voor de lezer, en oogt jouw website overzichtelijker.


Kleuren en afbeeldingen

Door in het ontwerp gebruik te maken van witruimte komen kleuren, afbeeldingen en buttons beter naar voren. Zorg er wel voor dat je niet willekeurig de witruimte gebruikt, hierdoor kan de website voor het oog juist onprofessioneel overkomen.


Voordeel van witruimte

Door de witruimte stuur je jouw bezoeker naar de juiste informatie, deze bezoeker zal de informatie veel beter op kunnen nemen door de rust die gecreëerd is

Social Elephant Redactie

Kennis delen is vermenigvuldigen

In ons gratis E-book lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt behalen. Jij wilt toch ook online groeien?