Tip video

Gebruik een witte achtergrond op jouw website

Er zitten risico’s verbonden aan het benutten van alle beschikbare ruimte van het webdesign, zoals overvolle webpagina’s en een langzamere website. Met witruimte zorg je ervoor dat je website overzichtelijk is.


Gebruiksgemak door witruimte

Alle ruimte die niet wordt gebruikt op een website noemen we witruimte. Mensen willen vaak teveel laten zien en vertellen waardoor de website volgepropt wordt met tekst en afbeeldingen. Hierdoor valt de leesstructuur voor de lezer weg en de overvolle website oogt rommelig en verwarrend. Met witruimte creëer je een rustig beeld voor de lezer, en oogt jouw website overzichtelijker.


Kleuren en afbeeldingen

Door in het ontwerp gebruik te maken van witruimte komen kleuren, afbeeldingen en buttons beter naar voren. Zorg er wel voor dat je niet willekeurig de witruimte gebruikt, hierdoor kan de website voor het oog juist onprofessioneel overkomen.


Voordeel van witruimte

Door de witruimte stuur je jouw bezoeker naar de juiste informatie, deze bezoeker zal de informatie veel beter op kunnen nemen door de rust die gecreëerd is

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)