Tip video

Gebruik meer informatie buttons

Bezoekers van website drukken niet graag op de zogenaamde call-to-action buttons. De bezoekers hebben vaak het gevoel dat ze daarna niet terug kunnen omdat ze niet weten wat er ‘achter’ die knop zitten. Deze drempel is vaak een probleem, maar ook een die makkelijk op te lossen is.


Ervaring

Uit ervaring weet Social Elephant dat mensen eerder klikken op een “meer informatie”-knop dan op een “inschrijven”-knop. Terwijl dit in het geval van een brochure of nieuwsbrief hetzelfde kan betekenen. Zorg dat deze knop op elke pagina, op dezelfde plek terug te vinden is. Zodra de bezoeker besluit geïnteresseerd te zijn moet de knop in beeld zijn.


Drempel verlagend

Je kan de potentiële klanten aan je binden door meer informatie te verstrekken zodat zij een weloverwogen keus kunnen wanneer zij dit zelf willen. De druk is minder hoog.  Er zit nu dus een extra stap tussen een product online vinden en kopen. Hierdoor is de drempel lager en vergroot het de kans dat de klant het product van jouw website koopt.


Uiterlijk

Veel websites maken gebruik van de zogenaamde ‘ghost button’. Deze transparante knop zorgt er voor dat bezoekers zich niet verplicht voelen om hierop te drukken, de verplichting kan juist voor het tegenovergestelde effect zorgen. Als je besluit ghost buttons te gebruiken zorg dan wel dat deze opvallen, dit kan makkelijk bereikt worden door het kader een contrasterende kleur te geven.

De button dient ook aantrekkelijk te zijn, je kunt er zelfs een geruststellende boodschap bij zetten. (bijv.: Geheel vrijblijvend). Het hoort te passen bij het design van de website, maar de knop mag er niet in opgaan. Als de knop onzichtbaar is kan niemand er op klikken!

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)