Bezoekers van website drukken niet graag op de zogenaamde call-to-action buttons. De bezoekers hebben vaak het gevoel dat ze daarna niet terug kunnen omdat ze niet weten wat er ‘achter’ die knop zitten. Deze drempel is vaak een probleem, maar ook een die makkelijk op te lossen is.
Ervaring
Uit ervaring weet Social Elephant dat mensen eerder klikken op een “meer informatie”-knop dan op een “inschrijven”-knop. Terwijl dit in het geval van een brochure of nieuwsbrief hetzelfde kan betekenen. Zorg dat deze knop op elke pagina, op dezelfde plek terug te vinden is. Zodra de bezoeker besluit geïnteresseerd te zijn moet de knop in beeld zijn.
Drempel verlagend
Je kan de potentiële klanten aan je binden door meer informatie te verstrekken zodat zij een weloverwogen keus kunnen wanneer zij dit zelf willen. De druk is minder hoog. Er zit nu dus een extra stap tussen een product online vinden en kopen. Hierdoor is de drempel lager en vergroot het de kans dat de klant het product van jouw website koopt.
Uiterlijk
Veel websites maken gebruik van de zogenaamde ‘ghost button’. Deze transparante knop zorgt er voor dat bezoekers zich niet verplicht voelen om hierop te drukken, de verplichting kan juist voor het tegenovergestelde effect zorgen. Als je besluit ghost buttons te gebruiken zorg dan wel dat deze opvallen, dit kan makkelijk bereikt worden door het kader een contrasterende kleur te geven.
De button dient ook aantrekkelijk te zijn, je kunt er zelfs een geruststellende boodschap bij zetten. (bijv.: Geheel vrijblijvend). Het hoort te passen bij het design van de website, maar de knop mag er niet in opgaan. Als de knop onzichtbaar is kan niemand er op klikken!