Tip video

Gebruik maken van tussenkoppen

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die teksten lezen vaak eerst de tussenkoppen lezen voordat ze besluiten om het hele artikel te lezen. De belangrijkste functies van tussenkoppen zijn structuur, stimulans om verder te lezen en een samenvattende functie.

Tussenkoppen geven structuur weer

Lezers zijn over het algemeen ongeduldig. Besteed aandacht aan een heldere structuur in je tekst. Zo geef je een korte samenvatting van het onderwerp van de tekst in de intro en bouw je daarna je artikel op logische wijze op. Met behulp van heldere tussenkoppen kunnen lezers direct zien waar ze aan toe zijn voordat ze beginnen te lezen.

Tussenkoppen stimuleren lezers om verder te lezen

Elk verhaal heeft een begin, midden en eind en de lezer zal dit ook verwachten van een tekst. Je begint samenvattend en gaat daarna chronologisch de diepte in. Tussenkoppen trekken het oog van de lezer. Als je pakkende en prikkelende tussenkoppen gebruikt zullen lezers gestimuleerd worden om verder te lezen.

Tussenkoppen hebben een samenvattende functie

Bij heldere, samenvattende tussenkoppen weet de lezer direct wat ze kunnen verwachten van de informatie die in de alinea weergegeven gaat worden. Het biedt de lezer de mogelijkheid om stukken van de tekst over te slaan of scannend te lezen als ze al op de hoogte zijn van de informatie of dit stukje niet relevant vinden.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)