Tip video

Cultuurverandering binnen jouw organisatie

Online marketing

Met online marketing kun je verschillende doelen bereiken. Online marketing helpt om gezien en herkend te worden via het internet. Het kan gaan om het opbouwen van naamsbekendheid. Dat doe je door op de juiste manier gevonden te worden op het internet. Dat vraagt om aandacht het gaat om het werken met SEO. Maar niet alleen vraagt gevonden worden om aandacht. Nee, het geldt ook voor reclame. Voor reclame gebruiken wij bijvoorbeeld (facebook) campagnes. Dan heb je ook nog het behouden van relaties. Daarvoor is social media erg geschikt. Maar het belangrijkste is up-to-date blijven op het internet!  

Delen is belangrijk

Het gedrag van mensen heeft invloed op de organisatie. Zo heeft de organisatie ook invloed op mensen. Zodra een organisatie een cultuur schept werkt iedereen daar aan mee. Een organisatie die informatie schaarste, delen niet genoeg met hun mensen.

Bij veel bedrijven die online succesvol zijn heerst er een cultuur van delen. Ze zijn niet bang om te verliezen als ze hun kennis doorgeven. Sterker nog, ze zijn zelfverzekerd en gaan er vanuit dat als iemand hun expertise wil inhuren ze alsnog naar hem toekomen. Zou jij zaken doen met iemand die kennis deelt of met iemand die informatie achterhoudt? Dat dacht ik ook!

Cultuurverandering

Wat leuk is om te zien als het gaat om online marketing is dat het gaat om een cultuurverandering. Een cultuurverandering van jouw organisatie, een cultuurverandering van de maatschappij en een cultuurverandering van de wereld. Uit eigen ervaring hebben wij ondervonden dat als je kennis deelt je een open cultuur creëert. Wij hopen organisaties te inspireren om ook een open cultuur te creëren, kennis te delen en vooral om samen dingen te ondernemen. Dat is waarom vriendschap een klein bedrijf groot maakt.

Conclusie

Een succesvol bedrijf begint met delen! Het gedrag van de mensen en de organisatie hebben hier grote invloed op. Delen zorgt voor een open cultuur in de organisatie. Een open cultuur zorgt voor zelfverzekerde mensen. Hierdoor zorg je dat mensen niet bang zijn om kennis te delen. Zij weten dat mensen die kennis willen naar mensen zullen komen die kennis delen. Met delen geef inspiratie aan andere maar je krijgt er zelf ook inspiratie door!

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail