Bouw geen links, maar relaties.

Als websitehouder wil je dat een website zo hoog mogelijk komt te staan in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Zoek je op internet naar mogelijkheden om bij te dragen aan een hogere positie, dan kom je al snel terecht bij linkbuilding. Een simpele definitie van linkbuilding is het vergaren van links naar jouw eigen website op andermans website. Des te meer websites er naar je eigen website linken, des te waardevoller wordt je website ingeschat door zoekmachines. Althans, dat is wat men denkt! In de praktijk blijkt het net iets anders te liggen. Lees snel verder, om te lezen wat wél werkt.

Waarde van links is een bepalende factor

Voorheen was het gebruikelijk dat websitehouders massaal naar andere websites zochten, waar zij een link naar hun eigen website konden plaatsen. Soms ging het hierbij om een losse link, in andere gevallen om een gastartikel op iemands blog. Google heeft dit in een van haar eerdere update afgestraft, door websites terug te zetten in de zoekresultaten. Je wilt voorkomen dat jou dit ook overkomt! Zeker als je al een aantal plaatsen gestegen bent.

Google vindt het niet alleen belangrijk dat er verschillende websites naar je eigen website linken, maar ook dat deze websites zelf een hoge waarde hebben. We hebben het hier niet over een financiële waarde, maar over de waarde die een website toevoegt aan de kennis van bezoekers.

Zelf waardevolle links vinden voor je eigen website

Hoe vind je deze waardevolle websites, die bereid zijn om een link naar je eigen website in hun content op te nemen? Hier komt de titel van dit artikel terug: bouw geen links, maar relaties! Zorg dat klanten tevreden zijn, wat hen bereid maakt om een recensie over je product, website of service op een beoordelingswebsite te plaatsen. Ook kun je bedrijven zoeken met een groot netwerk aan waardevolle websites. Bouw een relatie op, door hen iets te bieden in ruil voor een link naar je website. Denk bijvoorbeeld aan een goed artikel, wat je voor ze laat schrijven.

Wil je hulp bij het vinden van waardevolle links? Social Elephant helpt je relaties te bouwen, wanneer jij voor een relatie met ons kiest.

Social Elephant Redactie

Kennis delen is vermenigvuldigen

In ons gratis E-book lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt behalen. Jij wilt toch ook online groeien?