Tip video

Bouw geen links, maar relaties.

Waarde van links is een bepalende factor

Voorheen was het gebruikelijk dat websitehouders massaal naar andere websites zochten, waar zij een link naar hun eigen website konden plaatsen. Soms ging het hierbij om een losse link, in andere gevallen om een gastartikel op iemands blog. Google heeft dit in een van haar eerdere update afgestraft, door websites terug te zetten in de zoekresultaten. Je wilt voorkomen dat jou dit ook overkomt! Zeker als je al een aantal plaatsen gestegen bent.

Google vindt het niet alleen belangrijk dat er verschillende websites naar je eigen website linken, maar ook dat deze websites zelf een hoge waarde hebben. We hebben het hier niet over een financiële waarde, maar over de waarde die een website toevoegt aan de kennis van bezoekers.

Zelf waardevolle links vinden voor je eigen website

Hoe vind je deze waardevolle websites, die bereid zijn om een link naar je eigen website in hun content op te nemen? Hier komt de titel van dit artikel terug: bouw geen links, maar relaties! Zorg dat klanten tevreden zijn, wat hen bereid maakt om een recensie over je product, website of service op een beoordelingswebsite te plaatsen. Ook kun je bedrijven zoeken met een groot netwerk aan waardevolle websites. Bouw een relatie op, door hen iets te bieden in ruil voor een link naar je website. Denk bijvoorbeeld aan een goed artikel, wat je voor ze laat schrijven.

Wil je hulp bij het vinden van waardevolle links? Social Elephant helpt je relaties te bouwen, wanneer jij voor een relatie met ons kiest.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail