Tip video

Het belang van Google Analytics

Het is belangrijk wanneer je een website hebt, je gegevens te analyseren met Google Analytics. Het speelt namelijk een grote rol bij het optimaliseren van een website. Je krijgt namelijk inzicht in het gedrag van de bezoeker, waar je je website op aan kunt passen.

Analyseren

Met Google Analytics kan je het gedrag van de gemiddelde bezoeker te weten komen. Door goed te analyseren kan je achter de volgende dingen komen:

  • Via welk kanaal komt de bezoeker vandaan.
  • Hoe lang zit een bezoeker gemiddeld op een website.
  • Klikt de bezoeker wel door naar andere pagina’s op de website.
  • Je kan zien via welk kanaal de conversies verricht worden.

Door het regelmatig checken van deze online tool, is de kans groter dat je je conversie verhoogd op de website. Met een aantal relatief eenvoudige aanpassingen zou je dat al kunnen realiseren.

Meten is weten!

Een vaak gebruikte term in de online marketing is meten is weten! Met Google Analytics kan je meten hoeveel conversies er gedaan zijn per maand en waar ze vandaan komen. Met het opstellen van een wekelijks/maandelijks rapport, kan je gelijk de website aanpassen zodat de prestaties blijven verbeteren.

Meer van Google Analytics

Google Analytics is een kosteloos pakket die je simpelweg helpt met het verbeteren van je website. Het is ook mogelijk om je Analytics account met je AdWords account te koppelen. waardoor je meer inzicht krijgt op de effectiviteit van de campagnes en zoekwoorden.

Ook is het mogelijk om aangepaste rapporten te maken, je kan de rapporten zo indelen naar je eigen wens waardoor je in een rapport alles te weten kan komen.
Kortom Google Analytics is niet te missen wanneer je een website beheert.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)