Tip video

Afbeeldingsoptimalisatie

We zien vaak dat mensen grote afbeeldingen uploaden op hun website. Een vervelend gevolg kan zijn dat je website traag wordt waardoor mensen snel afhaken. Dat is zonde en makkelijk te voorkomen.

Verminderde bezoekersaantallen en verhoogde bouncerate

Als je pagina traag laadt zullen veel bezoekers afhaken voordat de pagina volledig geladen is. Dit is zonde voor je bezoekersaantallen en je zogeheten ‘bouncerate’. Dit is het percentage bezoekers die na het bezoeken van een pagina je website alweer verlaten in plaats van door te klikken naar andere pagina’s binnen je website.

Mogelijke lagere Google positie

Als Google merkt dat je pagina traag laadt en dat dit consequenties heeft voor je bezoekersaantallen en bouncerate dan kan het zijn dat Google je pagina een minder goede positie geeft in de zoekmachine. Zeker als je pagina verder tiptop in orde is is dat zonde en makkelijk te voorkomen.

Beperk de bestandsgrootte

Het is belangrijk dat je vóór het uploaden ervoor zorgt dat de afbeeldingen zo klein mogelijk zijn. Plaats dus niet een grote afbeelding op je website om die daarna naar een kleiner formaat te schalen. De afbeelding zal nog steeds even ‘zwaar’ zijn in het systeem. Er zijn verschillende tools om afbeeldingen te verkleinen, dit kan ook met Photoshop of andere fotosoftware

Meer tips