A/B-testen is een must!

Wij gaan in op belangrijke zaken en ontwikkelingen binnen online marketing. Zo blijf jij up-to-date en kun jij, gewapend met kennis, de concurrentie voorblijven. In dit blog gaan wij in op waarom A/B-testen binnen je website cruciaal is voor het behalen van betere resultaten, zodat jij voor hogere conversieratio’s en meer bezoekers kan zorgen.

Website finetunen

Alle marketeers denken na over verbeteringen op de website om processen te overtreffen. Het is belangrijk om niet alleen te filosoferen over een website maar ook bepaalde testen op te zetten. Met A/B testing worden twee varianten vergeleken en onderzocht in testgroepen waardoor vastgesteld kan worden welk concept het beste ingezet kan worden. Hierdoor kunnen verbeteringen meetbaar gemaakt worden en goede conclusies worden getrokken.

Testen, testen en nog meer testen

Een test loopt tot significantie is bereikt wat betekent of een verschil te verklaren is door toeval. Daarna pas je de verbeteringen toe aan de hand van de resultaten. Vervolgens ga je door naar de volgende test. Het succes van A/B-testen ligt simpelweg in het continu testen. Haal het beste uit jouw website en blijf altijd testen!

Hoe kan je eenvoudig A/B-testing integreren via Google Optimize?

Google heeft een handige tool beschikbaar gesteld, namelijk Google Optimize. Dit is een tool voor A/B-tests, website testing & personalisatietools voor kleine bedrijven om klantervaringen te perfectioneren. Google Optimize zit boordevol praktische functionaliteiten om de conversie van je website te verbeteren. Een absoluut voordeel van Optimize is de verregaande integratie met Google Analytics.

Gouden regel bij een A/B-test

Wanneer je meerdere elementen tegelijk test zul je nooit weten waar het verschil in conversie ligt. Let er dus op dat je maximaal een variabel per keer test.

Niets houdt je tegen om conversie steeds verder te verhogen en je site te finetunen. Vermijd daarom misplaatste adviezen, maar test daadwerkelijk wat beter kan op je website.

Social Elephant Redactie

Kennis delen is vermenigvuldigen

In ons gratis E-book lees je precies hoe je in 3 stappen online resultaat kunt behalen. Jij wilt toch ook online groeien?