Tip video

A/B-testen is een must!

Website finetunen

Alle marketeers denken na over verbeteringen op de website om processen te overtreffen. Het is belangrijk om niet alleen te filosoferen over een website maar ook bepaalde testen op te zetten. Met A/B testing worden twee varianten vergeleken en onderzocht in testgroepen waardoor vastgesteld kan worden welk concept het beste ingezet kan worden. Hierdoor kunnen verbeteringen meetbaar gemaakt worden en goede conclusies worden getrokken.

Testen, testen en nog meer testen

Een test loopt tot significantie is bereikt wat betekent of een verschil te verklaren is door toeval. Daarna pas je de verbeteringen toe aan de hand van de resultaten. Vervolgens ga je door naar de volgende test. Het succes van A/B-testen ligt simpelweg in het continu testen. Haal het beste uit jouw website en blijf altijd testen!

Hoe kan je eenvoudig A/B-testing integreren via Google Optimize?

Google heeft een handige tool beschikbaar gesteld, namelijk Google Optimize. Dit is een tool voor A/B-tests, website testing & personalisatietools voor kleine bedrijven om klantervaringen te perfectioneren. Google Optimize zit boordevol praktische functionaliteiten om de conversie van je website te verbeteren. Een absoluut voordeel van Optimize is de verregaande integratie met Google Analytics.

Gouden regel bij een A/B-test

Wanneer je meerdere elementen tegelijk test zul je nooit weten waar het verschil in conversie ligt. Let er dus op dat je maximaal een variabel per keer test.

Niets houdt je tegen om conversie steeds verder te verhogen en je site te finetunen. Vermijd daarom misplaatste adviezen, maar test daadwerkelijk wat beter kan op je website.

Meer tips

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)