FAQ: Veelgestelde vragen

We willen al jouw vragen beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem hier

Onze visie op Online Marketing

Onze kracht is een bundeling van verschillende elementen.

  1. Wij zien onze klanten als helden. Iedereen vecht ervoor om de wereld op zijn manier een stukje beter te maken. Wij helpen jou om online te groeien, zodat jij jouw doelgroep bereikt en hen jouw heldendom kan laten zien.
  2. Doordat wij kennis hebben van strategie én uitvoering, krijg jij altijd een passende oplossing voor jouw vraag. Met een strategische blik leveren wij niet op ‘for the sake of’ het opleveren, maar bieden wij een advies met een doel!
  3. Wij hebben alles in huis om jou te helpen. Social Elephant is namelijk een full-service online marketingbureau zodat jij alles wat jij nodig hebt onder één dak kunt vinden. Dat is niet alleen efficiënt en effectief, maar deze brede samenwerking zorgt voor een resultaat dat groter is dan de som van de delen (1+1=3!).
  4. De passie en het ondernemerschap van onze medewerkers is aanstekelijk. Door de platte en open structuur van de organisatie ontstaat er een klimaat waarin mensen floreren. Zo staat iedereen in zijn kracht.

Dit is nog maar het begin. Wij kunnen niet wachten om te zien wat er gaat gebeuren én om daar deel van uit te maken! Techniek gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven en dus ook in online marketing. Nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, brengen ons nu allerlei mogelijkheden om delen van marketing te automatiseren, zoals ‘chatbots’ en ‘marketing automation’. Daarnaast wordt de feedbackloop met de markt steeds korter door tools waarmee jij meteen kunt zien wat jouw uiting oplevert. Zo kun jij je producten steeds meer ‘tweaken’ en bereik je het best mogelijke resultaat. Online marketing wordt zo steeds persoonlijker en hier liggen veel kansen voor het oprapen. Wij ontvangen de toekomst met open armen en vol verwachting klopt ons hart.

In essentie verschilt marketing en online marketing niet van elkaar: het gaat in de kern om het inzetten van de juiste kanalen om zo jouw doelgroep op de beste manier te bereiken. Natuurlijk bestaat de term “online marketing” niet voor niets: het benadrukt de kansen die daar voor het oprapen liggen. Online is namelijk dé plek waar de nieuwste ontwikkelingen plaatsvinden en waar ontzettend veel mogelijk is. Wij zijn altijd up-to-date met de nieuwste technieken op alle vlakken, zodat jij álles uit jouw marketing haalt!

Onderzoek is key. Wij hebben de tools en de expertise om jou te laten zien hoe jij jouw online dromen werkelijkheid kunt maken. Wil je meer weten? Lees hier meer over in onze werkwijze.

Website optimalisatie: Google inzetten voor de beste resultaten

Om erachter te komen welke positie jouw bedrijf in de zoekmachine aanneemt, heb je speciale software tools nodig. Als je zelf in de zoekmachine zoekt naar je bedrijf, is dit gekleurd. Je bedrijf scoort altijd hoger dan normaal, omdat dit gebeurt op basis van jouw IP-adres. Dit zegt dus niets over je algemene positie binnen Google. Wil je er graag achter komen wat jouw echte positie in Google is? Wij hebben de expertise en de tools om deze kennis strategisch in te zetten, zodat jij je zakelijke doelen behaalt!

Een hogere positie in Google is onlosmakelijk verbonden met meer conversies. Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat jouw website beter vindbaar is. Zo is het belangrijk dat jouw website snel laadt, content aanbiedt die aansluit bij de behoefte van de bezoeker en goed getest wordt. Wij zijn experts in het toepassen van de tools die o.a. Google biedt om je vindbaarheid te vergroten, zoals Google Display en Google AdWords. Door te meten kunnen wij jouw website steeds verder verbeteren. Daarnaast maken wij voor ons onderzoek gebruik van verschillende methodes, zoals A/B-testen, om te zien welke pagina’s populair zijn en waar de bezoeker afhaakt. In samenwerking met onze experts zie jij hoe je nog verder kunt groeien en garandeer je het langdurige succes van jouw website.

Een trage website is een echte turn-off voor de gebruiker, dus laten we dat veranderen! Google weet heel goed dat de gebruiker niet wil wachten en promoot daarom graag snelle websites. Daar moet je gebruik van maken. Zorg dat je website een snelle laadtijd heeft, dan heb je automatische een hogere ranking in Google. Wij kennen de kneepjes van het snelheidsvak en helpen jou daar maar al te graag mee! Wij meten en weten door middel van onder andere “Google Pagespeed Insights” welke elementen jouw website vertragen. Laat ons helpen deze boosdoeners aan te pakken, en profiteer van de resultaten!

Veiligheid

Wij weten hoe je je website veilig maakt en WordPress biedt hiervoor de mogelijkheden. Er bestaan namelijk ongelooflijk veel verschillende plug-ins die je kunt inzetten. Een voorbeeld hiervan is een SSL-integratie. Deze plug-in zorgt ervoor dat de verbinding tussen de websitebezoeker en de server wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. Daarnaast werken wij trouw samen met ‘Savvii’. Zij hebben speciaal voor WordPress software ontwikkeld, die ervoor zorgt dat uw website goed beveiligd is en aanvallen van hackers kan weerstaan. Ook voeren zij maandelijkse updates uit om uw website sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken.

Je hebt een melding gekregen van Google of van je hostingpartij: je website is gehackt. Wat nu? Neem contact op met Social Elephant! Wij gaan kijken hoe wij dit zo snel mogelijk kunnen oplossen. Hoe gaat dit in zijn werk? Eerst hebben wij jouw inloggegevens nodig: van je FTP-server, je WordPress account en je hostingomgeving. Met deze toegang, gaan wij op zoek naar de plaats waar de aanval heeft plaatsgevonden. Door middel van een analyse kunnen we het virus detecteren en verwijderen. Om daarna een volgende hack te voorkomen, adviseren we al je software up te daten. Update je computers, WordPress websites en plug-ins, en sluit zo die hackers buiten.

Websitebeheer en hosting

Eén van de grote voordelen van WordPress is dat het platform ontzettend gebruiksvriendelijk is. Zelfs als je nog nooit een website hebt beheerd is het heel goed te leren. Mocht je het dus zelf willen doen, is deze CMS zeer geschikt! In een middag leer je bij ons van een van onze experts WordPress eigen te maken. Neem een kijkje bij onze 1-op-1 trainingen voor meer informatie. Heb je toch geen tijd en wil je wel kwaliteit? Onze enthousiaste specialisten staan voor je klaar om het werk uit handen te nemen. Wij doen het werk, jij plukt de vruchten!

Wij werken samen met Savvii. Deze hostingpartij is gespecialiseerd in het hosten van WordPress websites. Met constante aandacht voor de nieuwste technieken, zorgt deze betrouwbare partner ervoor dat jouw website beveiligd is tegen hackers.

Overstappen is laagdrempelig, de meeste domeinnamen zijn namelijk maandelijks opzegbaar, met opzegtermijn van één maand. Hieronder leggen we kort uit hoe de verhuizing in zijn werk gaat.
Wij registreren jouw domeinnaam bij Savvii
De eerste stap is het registreren van jouw domeinnaam bij jouw nieuwe hostingpartij: Savvii. Hierbij is het belangrijk om te weten dat domeinnamen zoals “.com” een aparte regelgeving hebben, daardoor kan registratie soms tot 5 dagen in beslag nemen.
Wij vragen een verhuiscode op
We vragen een verhuiscode op bij de hostingpartij waar je oorspronkelijk geregistreerd was. Dit is een speciale code, ook wel een ‘token’ of ‘EPP-code’ genoemd, die registreert dat jij de eigenaar bent van de website en toestemming hebt gegeven voor de verhuizing. Hierbij is het van groot belang dat jouw domeinnaam niet wordt opgezegd, dat gaat na de verhuizing namelijk automatisch.
We verhuizen jouw website naar Savvii
Om ervoor te zorgen dat er geen fouten worden gemaakt en dat jouw website een minimale tijd offline is, zorgen wij ervoor dat wij de website eerst verhuizen voordat we de verhuiscode van jouw domeinnaam invoeren.
Wij verplaatsen ook jouw e-mailadressen naar de nieuwe domeinnaam
De e-mailadressen die gekoppeld zijn aan jouw domeinnaam kunnen ook worden overgezet. We helpen jou om binnen Savvii een nieuw account aan te maken en zo jouw bestaande mails over te zetten.
Jouw website gaat online bij Savvii
Nu alles gereed is, is het moment daar om de verhuiscode in te voeren. We houden je altijd goed op de hoogte, zodat alle gegevens zijn overgezet voordat jouw website weer online komt.

Een nieuwe website

Social Elephant heeft een websiteformule ontwikkeld die al bij meer dan 200 klanten grote successen heeft geboekt: het Online Recept. Bij het maken van een nieuwe website zagen we dat onze klanten veelal om dezelfde functies vroegen: want wie wil er nu niet een handig menu-overzicht of een aantrekkelijk design? Deze basiselementen komen terug in het Online Recept, dat werkt als een stevig fundament, waar bedrijfsspecifieke bouwstenen op geplaatst kunnen worden. Zo leveren wij een website binnen korte tijd, tegen lage kosten en die volledig is aangepast op al jouw wensen! Wat ons verder onderscheidend maakt is dat wij strategisch meedenken over hoe jouw website de beste resultaten gaat leveren. Omdat wij alle nodige services in huis hebben, kan er met alle elementen rekening gehouden worden: van mooi design tot prikkelende content en goede vindbaarheid. Alles wat jij nodig hebt om een succes te worden onder 1 dak!

Voor het ontwikkelen van websites, kiezen wij voor WordPress. Dit contentmanagementsysteem (CMS) is niet voor niets ontzettend populair geworden. Wij kiezen voor het gemak in onderhoud, de overzichtelijkheid, en de eenvoud waarmee je je website kunt personaliseren. Verder biedt het systeem buitengewoon veel opties om uit te breiden, met een aanbod van meer dan 1 miljard plug-ins. Met zoveel opties ligt de online wereld aan je voeten!

Social Elephant heeft de kennis en de creativiteit in huis om samen met jou de content op jouw website zo goed mogelijk te maken. Bij tekst is het van belang om de juiste toon, stijl, schrijfwijze en zoekwoorden te hanteren. Hoe je daar komt is aan jou. Optie 1: jij of jouw schrijver maakt de teksten, dan zijn wij er om met plezier en inzicht om feedback te leveren. Optie 2: een van onze experts steekt de handen uit de mouwen, en jij beslist uiteindelijk wat er op de website wordt geplaatst. Zo komen wij uiteindelijk samen tot de beste resultaten!

Ja, natuurlijk! Het is een kwestie van tijd voordat je nieuwe ideeën krijgt of dat je je realiseert dat er bijvoorbeeld een extra pagina nodig is. Dat is positief! Het is namelijk super belangrijk om je website te blijven doorontwikkelen, want dat betekent een constante online groei. Wij denken met veel enthousiasme met je mee over je nieuwe ideeën en leveren met onze ‘monitoring’ tools het beste advies. Wij kunnen namelijk na de livegang precies zien welke pagina’s populair zijn en wanneer klanten overgaan tot conversie. Voor een vast laag tarief per maand blijf jij het beste halen uit jouw website en behoud jij het momentum van jouw online groei.

Wij vinden de verbinding tussen techniek en mens fascinerend, en zijn daarom altijd up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen. Je hoort het steeds vaker: we zijn op weg naar een ‘mobile-only’ toekomst. Daarom zorgen wij er, zeker nu, altijd voor dat jouw website functioneert op het kleine scherm. Met onze kennis van de juiste technieken en plug-ins gaan jouw klanten óók mobiel over tot conversie.