Tipvideo

Tips voor website design: gebruik een witte achtergrond!

Een witte achtergrond is populairder dan je denkt

Vaak wordt een witte achtergrond al snel als saai of formeel beschouwd. Zeker bij een hippe webwinkel of persoonlijke blog verwacht men een fel kleurtje op de achtergrond, toch? Nee, is hierop ons antwoord! Er zijn verschillende grote partijen, die met een witte achtergrond werken. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Wehkamp, Coolblue, Bol.com, Nu.nl en Google! Vergelijk het met een tekst op papier. Hierbij gebruik je normaliter ook een witte achtergrond in combinatie met een zwarte tekst. Het contrast zorgt dat de tekst opvalt, wat precies hetgeen is je wilt bereiken met de pagina’s van je website. Klanten zijn niet geïnteresseerd in je achtergrond, maar in de content die je hen te bieden hebt.

Tips voor een gebruiksvriendelijke vormgeving

Naast de keuze voor een witte achtergrond met zwarte tekst, zijn er verschillende andere tips die we je kunnen geven.

Een website optimaliseren naar de wensen van potentiële klanten is niet makkelijk. Schakel je eigen emoties en smaak tijdelijk uit en probeer je in te leven in een klant. Social Elephant helpt je hier graag bij.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail