Tipvideo

Een kijkje in de wereld van artificial intelligence

Podcast met Luc Claassens over Artificial Intelligence

Wij van Social Elephant ontmoeten dagelijks veel inspirerende ondernemers. Elke ondernemer heeft een bepaalde inspiratie en een bepaald doel. In deze podcasts komen wij daar graag achter. Vandaag spreekt Nico van der Zaan, oprichter en eigenaar van Social Elephant, met Luc Claassens. Luc is de mede-eigenaar bij consultancy bureau M3tch.

Data

M3tch is niet zoals elk consultancy bureau. Ze helpen organisaties om de juiste beslissingen te nemen, maar doen dit specifiek aan de hand van feiten. Men heeft namelijk feiten nodig om de juiste beslissingen te nemen. M3tch gebruikt hiervoor data en in feite ook Artificial Intelligence. Data is extreem nuttig en is in principe de nieuwe olie binnen onze economie. Maar M3tch maakt echt gebruik van data, en verzilverd deze als ware. Data is de expertise van M3tch.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence is enorm booming en eigenlijk iedereen heeft het erover. Luc maakt hier binnen zijn consultancy bureau slim gebruik van. Wat veel mensen niet weten is dat de grondslag van AI in de jaren 50 van de vorige eeuw ligt. Het begon allemaal met de vraag: ‘Zijn machines in staat om menselijke intelligentie te vertonen?’

AI is overal en we gaan het, misschien ongemerkt, steeds meer gebruiken. Vandaag de dag zijn chatbots hier een spraakmakend voorbeeld van. Deze bots proberen een menselijk gesprek na te bootsen, en de ontwikkelingen hierbinnen gaan hard.

Het ondernemerschap

Luc Claassens, en daarmee ook M3tch, zit eigenlijk in de beginfase van het ondernemerschap. Een fase volop inspiratie. Elon Musk is een voorbeeld van een grote inspiratiebron van Luc. Musk denkt namelijk in mogelijkheden, en volgens hem geldt ‘the impossible is possible’. Binnen de Artificial Intelligence maakt Musk enorme stappen en gaat hij echt tot het uiterste.

Luister nu naar deze podcast met Luc Claassens over de ontwikkelingen van Artificial Intelligence en de persoonlijke inspiratiebron van Luc!

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail