Videomarketing

Videomarketing

Je hebt het vast wel gemerkt; de online wereld ontploft van de hoeveelheid beelden. Er wordt verwacht dat in 2019 al het internetverkeer voor 85% uit video bestaat. Video marketing is dus dé trend voor 2019. Deze vorm van online marketing is het beste in te zetten via Youtube, Instagram, Facebook, Linkedin en je eigen website natuurlijk. In dit blog geven wij je drie tips voor het gebruik van video marketing binnen jouw organisatie.

Tip 1:

Bedenk goede content voor de inhoud van jouw video, maak content waar jouw doelgroep door wordt geïnspireerd. Het beste kun je hiervoor eerst een doelstelling formuleren, aangevuld met een strategie om jouw richting te bepalen. Dus wat wil jij met video-marketing bereiken voor jouw organisatie? Welke strategie pas je toe? De inhoud van jouw video moet boeiend genoeg zijn om de kijkers de video helemaal af te laten kijken. Hoe langer mensen jouw video kijken, hoe hoger jouw video in de ranking komt te staan op Youtube. Jouw video moet dus echte meerwaarde creëren voor jouw doelgroep. Voor deze tip geldt ook dat video’s zo kort mogelijk moeten zijn om de aandacht vast te houden.

Tip 2:

De video trend heeft ook een keerzijde: door de gigantische zee van videocontent wordt het lastig om eruit te springen. Om toch op te vallen kun je je het beste richten op een nichemarkt. Hierdoor bereik je doelgroep heel goed en speel je in op het interessegebied van deze markt. Dit verhoogt ook je Return Of Investment. Zodra je meer naamsbekendheid hebt binnen de nichemarkt, kun je altijd ervoor kiezen om een groter publiek aan te spreken.

Tip 3:

Social sharing is super belangrijk. Zorg ervoor dat je video geshared wordt op alle mogelijke social media kanalen. Uiteraard zien meer mensen zo jouw video en daarom vergroot jouw online zichtbaarheid. Als jouw video veel gedeeld wordt, komt deze vanzelf hoog in de zoekresultaten tevoorschijn. Denk wel goed na over waar de video’s geplaatst moeten worden en hoe groot je bereik moet zijn, maar dat hoort ook bij je strategiebepaling.

Dus jouw video moet inspirerend zijn, de goede doelgroep aanspreken en er moet voldoende aandacht zijn voor social sharing. Bovendien is het belangrijk dat je meerwaarde creëert. Door deze meerwaarde wordt jij onmisbaar voor je doelgroep.

Met deze drie tips til jij je video-marketing naar een hoger level!

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail