SEO tips voor meer website bezoekers

SEO tips voor meer website bezoekers

e hebt een website, fantastisch! Maar met alleen het hebben van een website ben je er nog niet. Hoe mooi de website ook is, uiteindelijk gaat het erom dat de website bezocht wordt. En dat de mensen die de website bezoeken tot je doelgroep behoren en extra omzet opleveren.

Je website trekt helaas niet vanzelf de juiste bezoekers. Maar niet getreurd, in dit artikel krijg je enkele SEO tips waardoor je de juiste bezoekers naar je website kunt trekken.


Zoekmachine optimalisatie (SEO)

De meerderheid van de internetters begint zijn zoektocht bij een zoekmachine. In Nederland is Google de zoekmachine die het meest wordt gebruikt. De internetter typt een of enkele zoekwoorden in, en op basis van deze woorden rangschikt de zoekmachine de webpagina’s in zijn database op relevantie en populariteit.

Zoekmachineoptimalisatie draait dan ook om het relevanter en populairder maken van uw webpagina’s. Hoe relevanter en populairder uw websitepagina’s, hoe beter je scoort in de zoekmachine en hoe meer potentiële klanten de website uiteindelijk trekt.

Fijn zo’n SEO uitleg zul je denken, maar waar blijven die tips!? Hier komen ze dan.


SEO tips:

Tip 1: Installeer Google

Google Analytics is een gratis dienst van Google. Je treft er statistieken van je website die je een duidelijk beeld geven van onder andere het aantal bezoekers, hoe zij op je website terechtkomen, hoe ze op je website navigeren en hoe lang ze de website bezoeken. Deze gegevens stellen je in staat om je website aan te passen aan het gedrag van je doelgroep.

Tip 2: Ga op zoek naar niche-zoekwoord

Om je doelgroep naar je website te trekken, moet je weten waar je doelgroep naar zoekt. Bedenk een lijst met zoekwoorden gerelateerd aan je diensten en/of producten, waarop je verwacht dat je doelgroep zoekt. Voer deze woorden in in Keyword Planner. Ga vervolgens op zoek naar niche-zoekwoorden. Dit zijn zoekwoorden die aansluiten bij de diensten en producten, waarnaar voldoende gezocht wordt en waarop de concurrentie laag is.

Tip 3: Plaatsen en delen van relevante content

Je weet nu op welke zoekwoorden je doelgroep zoekt en met welke niche-zoekwoorden je je doelgroep naar je website kunt trekken. Nu is het tijd om op basis van deze zoekwoorden relevante content voor je doelgroep op je website te plaatsen en via social media te delen.

Voordat je content gaat delen is het van groot belang dat de techniek van je website in orde is. Google moet de pagina’s van je website immers wel goed kunnen doorlopen om in te zien dat je relevante content aanbiedt. Wil je weten hoe je websitetechniek ervoor staat, deze gratis tool kan je daarbij helpen.

 Tip 4: Meet uw resultaten

Je hebt Google Analytics niet voor niets geïnstalleerd. Hiermee kun je in de gaten houden of de ontwikkelingen daadwerkelijk hun vruchten afwerpen. Zo weet je of je op de goede weg zit en kun je tijdig bijsturen.

Bovenstaande SEO tips zijn een tipje van sluier. Dit neemt niet weg dat, indien je de bovenstaande SEO tips toe gaat passen, je website waarschijnlijk meer (juiste) bezoekers zal trekken. O ja, vergeet niet om je bezoekers ook tot actie aan te zetten, je schiet met extra website bezoekers immers pas echt iets op als deze de conversie verhogen!

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail