Laat jouw video niet onbekeken!

Laat jouw video niet onbekeken!

Video’s zeggen meer dan 100 woorden. Wat wij vaak zien is dat bedrijven een video laten ontwikkelen maar daar vervolgens geen advertisement mee doen. Zonde! Hierdoor zullen er maar weinig mensen zijn die de video zien. Waarom laat je een video ontwikkelen als toch niemand het ziet?


Hoe promoot je jouw video?

Belangrijk is dus om aan advertisement te doen zodra je een video hebt laten ontwikkelen. Dat kan op verschillende manieren, die ga ik hieronder toe lichten.


Plaats jouw video op Youtube

Youtube hanteert een algoritme die heel erg lijkt op het algoritme dat Google hanteert. Daarom is de titel, de beschrijving en het label heel belangrijk. Door jouw video op de juiste manier te optimaliseren voor YouTube, word je ook beter vindbaar in Google.


Plaats jouw video op Social Media

Deel jouw video op social media, social media is namelijk niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Je komt op een goedkope manier in contact met jouw doelgroep. Mensen zien jouw video voorbij komen in hun tijdlijn, bekijken dit, en kunnen het delen, liken en/of onder de video reageren waardoor andere mensen het weer zien. Zo komt jouw video weer bij andere mensen terecht.


Adverteer in Youtube via Google Adwords

Via Google Adwords is het mogelijk om op Youtube te adverteren door middel van campagnes met ‘context-targeting’ of door ‘zelfgekozen plaatsingen’.


Stuur jouw video via de mail

Je kan jouw video ook via de mail naar (mogelijke) klanten sturen. Doordat tegenwoordig de mail ook op smartphones ontvangen wordt, lezen mensen hun mail altijd. De kans is groot dat ze jouw video dan ook bekijken.


Tips & tricks voor jouw online video

Tegenwoordig moet alles snel gebeuren, wij mensen kijken ergens snel op uit. Maar wat moet jij nou doen om jouw video interessant te laten zijn?


Houd jouw video kort en bondig

Uit onderzoek is gebleken dat video’s tussen de 30 en 60 seconden het meeste effect hebben. Zorg er dus voor dat jouw video ongeveer deze lengte is.


Plaats een heldere actie

Een CTA (Call-To-Action) is een button die je ergens plaatst om de bezoeker aan te sporen tot actie. Het is handig om een CTA achteraan jouw video doen met bijvoorbeeld: “Contact”, waarbij je de bezoeker doorlinkt naar de contactpagina.


Neem het geluid goed op

Het is belangrijk om goed verstaanbaar te zijn, vermijd dus oorzaken van slecht geluid (Auto’s, telefoons, andere mensen). Als je een ingebouwde microfoon in je camera heeft zorg er dan voor dat je niet te ver van de camera af staat , neem een stukje op en luister of het geluid goed genoeg is. Maar het beste is natuurlijk om een externe microfoon te gebruiken.


Zorg voor een goede belichting

Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent voor de kijkers, je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een bouw lamp. Film ook niet voor een raam, door buitenlicht krijg je geen goed contrast. Mocht je buiten willen filmen, zorg ervoor dat je niet midden op de dag filmt want dan staat de zon het hoogste, dit is nadelig voor de belichting.

Wil je meer weten over video’s, sparren of wil je meer tips? Bel Social Elephant!

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail