Hoe kom je bovenaan in de zoekmachine?

Hoe kom je bovenaan in de zoekmachine?

Waarom wil je hoog in de zoekmachine scoren?

Zoekmachineverkeer is heel belangrijk voor je website. Als je website vertoond wordt zijn het geïnteresseerde bezoekers, zorg er dus voor dat je geen klikken misloopt. Hoe beter de pagina geoptimaliseerd is, hoe hoger die staat in de zoekmachine wat indirect leidt tot een hogere conversie. Google is de belangrijkste zoekmachine van de wereld, zorg er dus voor dat je goed geoptimaliseerd bent volgens de Google regels.

In de onderstaande afbeelding is te zien hoeveel procent van de mensen Google als zoekmachine gebruikt.

Hoe werkt zoekmachineoptimalisatie?

Heb je een pagina geschreven over een bepaald zoekwoord, zorg er dan voor dat het woord terugkomt in de tekst. Google indexeert elke keer als er een zoekopdracht wordt uitgevoerd de pagina’s die relevant zijn. Relevantie van de artikelen is dus een belangrijk ding om goed te scoren in de zoekmachine van Google.

Optimaliseren voor de zoekmachine met SEO-Yoast

SEO met Yoast is een plug-in in WordPress wat je moet hebben om de Meta-data aan te passen. Wij doen de SEO van de klanten die we hebben, dus ook met Yoast. Meta-data is het gene wat je te zien krijgt als je een zoekopdracht in Google invoert. De site komt betrouwbaarder over als het allemaal netjes staat ingevuld zonder puntjes aan het einde van de titel en omschrijving.

In de onderstaande afbeelding staat een voorbeeld van hoe SEO Yoast eruit ziet. In deze tool pas je de Meta-data aan.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail