Hoe fotografeer je met een reflectie?

Hoe fotografeer je met een reflectie?

Wil jij toffe foto's maken om te experimenteren, te gebruiken als herinnering of om ze te delen op social media zodat ze gezien worden? Dan is fotograferen met een reflectie een hele gave skill. Zie je wel eens foto’s op Facebook, Instagram of Pinterest voorbijkomen waarvan je denkt: Wow! Dat wil ik ook kunnen? Wij vertellen je precies hoe je de mooiste foto’s kunt maken. In dit blog gaan we laten zien wat je in een foto allemaal met reflectie kan doen. Lees snel verder!

Hoe kan je reflectie gebruiken in de fotografie?

Of je nu een beginnende fotograaf bent of een gevorderde fotograaf – wanneer je een keer iets anders wilt proberen, is fotograferen met reflectie niet alleen heel leuk om te doen, maar ook krijg je de meest fantastische foto’s als resultaat!

Reflectie kun je op allerlei verschillende manieren gebruiken, zelfs je telefoon geeft een reflectie, net zoals een cd of een spiegel. Als je deze objecten onder je lens plaatst en dan een foto maakt, ontstaat er een tof effect. Je kunt het zelfs proberen met de reflectie van een zonnebril, een spiegel, een raam, of een glad oppervlakte. Wat veel voorkomt is een foto maken met cd of telefoon reflectie. Maar je kan dit ook groter aanpakken zoals water reflectie, net als op het voorbeeld.

Hoe krijg je een mooie reflectie van water in een foto?

Als allereerst is het van belang dat het water stil ligt en helder is. Bij een bewegend meer, een plas met modder of takken of een meer met vies groen of bruin water zul je niet het gewenste effect krijgen. Ook in het zwembad geeft dit niet een heel mooi effect. Hoe dit komt?

De bodem van het zwembad is meestal blauw (dus licht). Maar bij de plek die op het voorbeeld gebruikt is, en bij regenplassen die niet heel diep zijn en een donkere ondergrond hebben, kan dit een heel mooi effect creëren.

Hoe stel je een foto goed scherp met een reflectie?

Als je met een reflectie wilt fotograferen, dan kan de camera soms moeite hebben met het scherpstellen van het onderwerp. De camera kan in de war raken met de reflectie. Probeer in dit geval het beeld met de hand scherp te stellen zodat je camera focust op het onderwerp in plaats van op de reflectie.

Heb je iets opgestoken van dit blog? Laat het ons vooral weten! Vind jij het leuk om met fotografie te experimenteren maar lukt het niet helemaal? Onze fotografie experts helpen je hier graag bij. Neem contact met ons op en vraag ons gerust!

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail