Hoe blijf je zichtbaar in het algoritme?

Hoe blijf je zichtbaar in het algoritme?

Je komt er bijna niet meer vanaf, het algoritme. Het wordt gebruikt op apps zoals Facebook, Twitter en Instagram maar ook Google maakt gebruik van het algoritme. Het algoritme zorgt ervoor dat de posts niet meer in chronologische volgorde maar op meest relevant worden laten zien. Maar hoe werkt dit precies en hoe blijf je als bedrijf goed zichtbaar?

Wat is het algoritme en hoe blijf je zichtbaar?

Het algoritme zorgt ervoor dat je de (voor jou) meest relevante content te zien krijgt in plaats van dat het op chronologische volgorde wordt afgebeeld. Hierdoor kan het voor je bedrijf steeds lastiger zijn om gezien te blijven. Er zijn een aantal manieren hoe je goed zichtbaar kan blijven (op Instagram) namelijk:

Gebruik relevante hashtags

Als je een hashtag gebruikt die te maken heeft met de foto dan kan je er potentiële klanten mee aantrekken. Zij zoeken dan naar de hashtag en kunnen zo jouw foto tegenkomen. Als bedrijf is het dus erg belangrijk om een hashtag te gebruiken. Let er wel op dat je relevante hashtags gebruikt, dan is de kans groter dat mensen je volgen.

Bovenstaande manieren zijn een aantal gratis manieren om zichtbaar te blijven. Een andere manier (die wel geld kost) is het adverteren op de app zelf. Het adverteren zorgt ervoor dat er een uitgelichte foto of meerdere foto’s van jouw account als advertentie word geplaatst. De advertentie wordt geplaatst bij volgers die lang niet op jouw account hebben gekeken maar ook bij mensen die nog nooit op jouw account hebben gekeken maar misschien wel geïnteresseerd kunnen zijn. Het adverteren kan dus zorgen voor meer volgers maar ook meer (potentiële) klanten.

Conclusie

Als je als bedrijf gebruik maakt van social media en dan vooral Instagram dan is het belangrijk om actief te blijven. Dit voorkomt dat je helemaal weg valt in het algoritme. Je kan gezien blijven door een goede en mooie (foto) feed te maken op je account, te adverteren of door veel interactie te hebben met je volgers. Maar ook interactie met de mensen die je (nog) niet volgen is belangrijk. Zorg ervoor dat mensen onder jouw foto reageren door bijvoorbeeld een (makkelijke) vraag te stellen. Doordat er interactie is onder de foto (waar jij ook op moet reageren) word je vaker gezien op hun tijdlijn en blijf je zichtbaar in het algoritme.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail