De voordelen van adverteren via Facebook

De voordelen van adverteren via Facebook

Adverteer jij voor het bedrijf waarvoor jij werkt al op Facebook? Zo ja, top! Zo niet, overweeg het eens. Er zitten namelijk een aantal voordelen vast aan adverteren via Facebook voor jouw bedrijf. In dit artikel kan je daar iets meer over leren.

Personaliseren van advertenties

Het allergrootste voordeel dat Facebook heeft op het gebied van adverteren is dat je je advertenties kan personaliseren en zo kan richten op een specifieke doelgroep. Dit doen wij op basis van het interessegebied van de gebruiker, denk aan het lidmaatschap van een bepaalde Facebookgroep. Daarnaast kunnen wij een doelgroep ook filteren op locatie, leeftijdsgroep of beroep. Zo kan jij één boodschap op zes verschillende manieren overbrengen naar zes verschillende doelgroepen. Ook doelgroepen die al eens eerder interactie hebben gehad met je bedrijf, kunnen getarget worden. Denk bijvoorbeeld aan mensen die de nieuwsbrief ontvangen of mensen die al eens een video op Facebook hebben gezien. Facebook laat jou met advertenties inspelen op de behoeftes van je doelgroep, zonder dat zij dit echt door hebben, maak hier gebruik van!

Groot publiek

Daarnaast is Facebook een groot en gevestigd platform met dagelijks veel gebruikers. Als jij veel mensen wilt bereiken met een duidelijke boodschap maak je op Facebook een grote kans. Maar ook als jij een hele niche doelgroep wilt bereiken, biedt Facebook veel mogelijkheden. Juist omdat Facebook zo veel gebruikers heeft, bestaan er ook veel niche-groepen, dus bestaat er een grote kans dat jouw hele specifieke niche-doelgroep er ook tussen zit.

Goedkoop en makkelijk

Tevens is Facebook relatief goedkoop om me te adverteren, en het platform is erg makkelijk om mee te werken. Dit maakt adverteren op dit platform toegankelijk voor heel veel mensen. Ook jij kan leren hoe je het beste kan omgaan met adverteren via Facebook.
Daarnaast is het zo dat adverteren op Instagram op hetzelfde platform gaat als adverteren op Facebook, en zo kan jij dus heel gemakkelijk cross-platform advertenties draaien.

Hulp nodig?

Social Elephant kan jou helpen met je Facebook campagnes! Wij richten onze advertenties ontzettend nauw op personen omdat wij zo het meest effectief kunnen adverteren.
Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met adverteren via Facebook of social media adverteren in het algemeen! ???? 030-7601213

Afspraak maken

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail