Alles wat je over YouTube video optimalisatie wilt weten!

Alles wat je over YouTube video optimalisatie wilt weten!

Wij gaan in op belangrijke zaken en ontwikkelingen binnen online marketing. Zo blijf jij up-to-date en kun jij, gewapend met kennis, de concurrentie voorblijven. In dit blog gaan wij in op de optimalisatie van YouTube, zodat jouw video’s beter vindbaar worden.

Je hebt veel tijd en energie gestoken in het maken van een video. Deze plaats je op YouTube. Vervolgens wordt de video niet vaak bekeken en is er weinig interactie. Hoe komt dat en hoe zorg je ervoor dat jouw YouTube video goed vindbaar wordt?

Metadata vergroot vindbaarheid

Metadata helpen gebruikers je video te vinden wanneer ze iets zoeken op YouTube. Metadata bevatten gegevens over je video, zoals de titel, beschrijving, tags en annotaties van je video. Tags zijn woorden of korte zinnen die helpen bij de categorisatie van je video. Metatags zijn bedoeld om informatie over de inhoud van een website of video te geven.

Is het gebruiken van tags het enige waardoor ik makkelijk vindbaar wordt? Nee! Optimalisatie van je thumbnails, titels en beschrijvingen geven de beste SEO-resultaten (zoekmachineoptimalisatie). Videothumbnails geven kijkers een snelle momentopname van je video terwijl ze op YouTube browsen. Dit is een moment waardoor bezoekers aangetrokken wordt naar een video. Pakkende titels hebben hier ook invloed op en kunnen zorgen voor onderscheiding. Daarnaast heeft de inhoud van de video invloed op de vindbaarheid dus zorg voor een duidelijke en specifieke omschrijving.

Overmatig gebruik van tags

Door middel van correcte labels (metatags) worden jouw video’s makkelijker vindbaar door anderen. Voeg echter niet teveel labels toe. Sterker nog: teveel heeft juist een negatief effect. Als tags bijvoorbeeld in omschrijvingen worden gebruikt dan wordt dat gezien als overmatig gebruik en kan dat ertoe leiden dat je video wordt verwijderd.

Boost je video

Naast alle praktische informatie is het belangrijk om te kijken naar de vorm en referenties. Ten eerste brengen de aantal kijkers en positieve stemmen/meningen van YouTube gebruikers een hogere ranking van jouw video. Ten tweede kan je hoger scoren in Google. Dit kan gedaan worden door het insluiten of linken van YouTube video content op jouw eigen social media kanalen of door andere goede websites dan die jouw video op hun pagina plaatsen of deze insluiten. Google toont dan jouw video bij de zoekresultaten bij de betreffende labels. Dit is niet het enige waar Google een handje bij kan helpen. Door het gebruik van Google Analytics is het namelijk mogelijk om te achterhalen wat de aantal minuten per bezoeker zijn en daar kan op ingespeeld worden.

Als laatst zoals met alles op het gebied van zoekmachine optimalisatie: bijhouden en onderhouden. Het lijkt misschien veel werk om voor iedere pagina aparte metatags te verzinnen maar je zult zien dat het werkt.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail