3 tips om jouw productiviteit meteen te verhogen!

3 tips om jouw productiviteit meteen te verhogen!

Social Elephant laat bedrijven groeien, maar een bedrijf is niks zonder haar werknemers. Daarom delen wij vandaag tips over hoe jij de productiviteit van jouw medewerkers kan verhogen. Het fijne is dat je deze tips meteen toepassen!

Prioriteiten stellen

Iedereen heeft een to-do lijst, en deze is ook super handig om overzicht te krijgen in wat je allemaal moet doen op een dag. Het probleem met to-do lijstjes is dat ze overweldigend kunnen zijn naarmate ze voller worden. Als je eenmaal overweldigd bent, kan jij helemaal niet meer zo productief zijn als je zou willen. Daarom is het belangrijk dat je leert om prioriteiten te stellen.

Begin bijvoorbeeld eens je dag met de taken waar je al een tijdje tegenop kijkt. Je kan deze ‘vervelende’ taken dan afwisselen met ‘makkelijkere’ taken. Daarnaast let je natuurlijk altijd op de deadline van een taak. Zorg er dus voor dat je taken op je to do lijst goed met elkaar afwisselt: schuif niet alle moeilijke taken door naar morgen, maar zorg voor afwisseling met makkelijk af te ronden taken. Het is namelijk bewezen dat het afronden van taken van je to-do lijst zorgt voor voldoening. Voldoening creëert een stofje in je hersenen waardoor jij je goed voelt, en dit zal jouw productiviteit alleen maar vergroten. Ook helpt het enorm om je dag te beginnen met een ‘vervelende’ taak, dit is namelijk een grote overwinning voor jezelf en geeft je eigenlijk een kickstart voor de rest van je dag.

Zeg vaker “Nee”!

Dit gaat hand in hand met prioriteiten stellen. Als een collega naar je toe komt met een taak, is het belangrijk om telkens de afweging te maken of deze taak prioriteit heeft voor vandaag, hoe makkelijk je deze kan afronden, of dat deze taak misschien naar je to-do lijst van morgen verzet kan worden.
Soms kan het voorkomen dat jij nee moet zeggen tegen een taak, omdat de deadline eerder is dan dat jij er tijd voor hebt. Natuurlijk moet je niet tegen elke taak nee zeggen als je het druk hebt, maar het is wel belangrijk om een goede afweging te maken hierin. Af en toe nee zeggen is geen ramp en bespaart jou een hele hoop stress. Werk productief en effectief door aan de taken die jouw volledige aandacht verdienen en ook daadwerkelijk prioriteit hebben qua deadline!

Afleidingen beperken

Het is bewezen dat een gemiddeld persoon maar liefst 150 keer per dag zijn of haar telefoon oppakt om te kijken of er een melding is, of om een melding te openen. Dit is enorm veel en is eigenlijk bij iedereen een gewoonte worden. Als je aan het werk bent en in een goede flow zit, wil je niet afgeleid raken door meldingen van je telefoon of door de gewoonte van je hand om naar je telefoon te grijpen. Het is daarom slim om bijvoorbeeld je telefoon in je tas te laten zitten. Zo raak je niet afgeleid. Ik hoor je denken ‘Maar wat nou als ik mijn telefoon gewoon nodig heb om gebeld te worden of klanten te bellen?'. Gelukkig is hier een slim trucje voor! Op een iPhone kan je ten eerste je telefoon op ‘Niet storen’ zetten. Je kan dan precies instellen welke meldingen wel en welke niet door mogen komen. Zo licht het scherm van jouw telefoon op je bureau alleen op als het écht nodig is. Daarnaast kan jij via de instelling ‘schermtijd’ instellen dat je bepaalde apps tussen een ingestelde tijd niet mag gebruiken. Handig voor social media waar je snel afgeleid door raakt!

Laat het ons weten hoe jij deze tips gaat gebruiken op je werk!

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail