KENNISBANK

Wat is WordPress?

WordPress is het meest gebruikte content management systeem (CMS) ter wereld. WordPress is open source software waarmee miljoenen mensen over de hele wereld websites bouwen en beheren.

Voordat WordPress zo uitgebreid was, was het een simpel Content Management Systeem (CMS) waarmee je makkelijk een blog kon maken. Tegenwoordig kan je er veel meer mee. Je kan er complete websites mee bouwen en vele grote merken gebruiken het systeem.

 

Open source

WordPress is een open source hierdoor is de broncode voor iedereen beschikbaar. Hierdoor is er een groot aantal programmeurs ontstaan die iedere dag bezig zijn met het perfectioneren van WordPress. Door de scherpe ogen van al die programmeurs is WordPress door de tijd heen zeer stabiel en verandert het mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van websites. Ook zorgen die programmeurs dat er geregeld (beveiliging) updates komen.

Het grootste pluspunt van het systeem is dat je geen verstand hoeft te hebben van programmeertalen zoals HTML, CSS of PHP. Een CMS zorgt ervoor dat je zonder technische kennis gemakkelijke inhoud kunt toevoegen, de layout kunt veranderen en extra functies kunt toevoegen.

 

Community

WordPress heeft verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen voor het uiterlijk van je website en door een WordPress plugin te installeren kan je zelfs extra functies installeren. Binnen WordPress bevinden zich twee gedeeltes: een voor- en achterkant. Je hoort ook wel de namen front-end en back-end. Met de voorkant (front-end) bedoelen we het deel dat je bezoekers zien wanneer ze op je website terecht komen. Het beheerders gedeelte waarmee je kan inloggen op de website en het kan bewerken noemen we de achterkant (back-end).

WordPress is zo populair dat er veel ontwikkelaars zijn die plugins bouwen die iedereen kan integreren op een eigen website. Een ideale situatie dus, want er zijn veel dingen die je gratis kan installeren op jouw website.

WordPress is erg eenvoudig te gebruiken met plugins, je kan ze makkelijk installeren via je dashboard en daarmee worden de mogelijkheden al snel oneindig. Je kan via de plugins van alles toevoegen, bijvoorbeeld; forums, contact formulieren of een website. Je hoeft alleen maar de juiste plugin te downloaden.

 

Beheer

Een CMS is dus ideaal om je website mee op te bouwen en te onderhouden. Tegenwoordig hoef je niet voor alles dus je websitebouwer op te bellen. Je kunt namelijk gemakkelijk zelf inloggen in het beheerders gedeelte. Door wat dingen aan te passen en de wijziging direct door te voeren heb je je probleem al snel opgelost.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)