KENNISBANK

Wat is Webdesign?

 

Websites heb je in alle soorten en maten, wat je waarschijnlijk wel eens is opgevallen is dat je snel een eerste indruk krijgt bij het bezoeken van een website. Als persoon of organisatie wil je natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten. Webdesign is hier cruciaal bij. Maar wat is webdesign? Onder webdesign verstaan we het vormgeven van websites, maar de term wordt vaak wat breder gebruikt. Naast het design wordt er ook gesproken over het technisch ontwikkelen van websites. Deze twee aspecten worden echter door verschillende personen uitgevoerd. Er wordt daarom onderscheid gemaakt tussen het werk dat zich richt op de voorkant van websites (webdesign) en web development. Dit is het ontwikkelen van websites wat zich bezig houdt met de achterkant van de website.


Essentie

Iedereen heeft toegang tot het internet en de mogelijkheid om een website te maken. Een website kan worden gebruikt om dromen te verkondigen, geluk na te streven of om verhalen te vertellen. De mate waarin dit een succes is hangt voor een groot deel af van het design van je website. Zoals we eerder al vermelde is de eerste indruk die iemand krijgt van je website erg belangrijk. Een goed webdesign geeft je hier een grote voorsprong in. Webdesigners zorgen er voor dat de uitstraling van je website tip top in orde is. Een webdesigner bouwt als het ware een goed functionerende brug over een kanaal met aan de ene kant jij als persoon of organisatie en aan de andere kant je doelgroep. 

 

Innovatie in webdesign

Wanneer je aan iemand vraagt over een sector die constant innoveert dan zal het internet snel aan bod komen. Websites bouwen en onderhouden is namelijk constant vernieuwen. Er is elke maand een nieuwe tool die je kunst toepassen en voor alles is een community. Vaak is het ook zo dat het leren van nieuwe dingen voor websites een passie is van webdesigners en ontwikkelaars. Het werk van een webdesigner is competitief en uitdagend, maar professionals delen hun kennis graag met andere wat het toch solidair maakt.

 

Samenwerken in webdesign

Zoals we net al benoemde hebben webdesigners een passie in het delen van kennis. De internet-professional is dan ook een van de meest open communities ter wereld. Designers delen de ervaring en informatie, meningen en kennis die ze opdoen tijdens hun werk graag met elkaar. Een webdesigner laat zijn werk graag zien, want ze zijn er trots op. Zowel succes als leermomenten worden met elkaar gedeeld.

Download gratis het Thought Leader e-book

De #1 in jouw markt!  Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de nummer 1 in jouw markt wordt.

Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!

Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)