KENNISBANK

Wat is video marketing?

Het hele internet staat vol met video’s. Een term waar je niet meer omheen kan is video marketing. De vraag is niet zo zeer of je een video nodig hebt, maar wat voor video je nodig hebt. Video’s worden gemaakt om te informeren, amuseren, overtuigen of activeren.

In online marketing begint Videomarketing steeds een belangrijkere rol te krijgen. De definitie van het woord videomarketing wordt natuurlijk al in de naam verklapt. Het is een vorm van marketing waarbij je een boodschap overbrengt door middel van een video. 

 

Het doel van video marketing

Het uiteindelijk doel kan zijn meer bezoekers naar je website krijgen en ervoor zorgen dat die een gewenste actie ondernemen. Bijvoorbeeld het kopen van een product, het inschrijven voor een cursus of het inschrijven voor een goed doel. Om een promotiefilmpje zo effectief mogelijk te maken, moet je ze informatie bieden via de video. Dit kan zijn door middel van het voorstellen van je bedrijf, het laten zien waarom iemand jouw product moet kopen.

 

Is video marketing hetzelfde als reclame? 

Is videomarketing niet gewoon hetzelfde als (ouderwetse) reclame video? Aangezien je in beide gevallen een boodschap overbrengt aan het publiek. Nee, er zit zeker een verschil tussen. Een reclame video wordt opgedrongen tijdens het kijken van een serie of een film. Mensen zijn en voelen zich verplicht om een reclame video te kijken om verder te kunnen kijken. Een marketing video wordt juist gericht ingezet op mensen die daadwerkelijk interesse hebben in de informatie in de video.

 

Platformen

Online heb je keuze uit vele platformen waar je je video kunt laten zien. Alle platformen hebben weer verschillende doelgroepen waardoor je een groot publiek gericht publiek kunt bereiken. Denk hier aan sites zoals: Facebook, Youtube, Vimeo of gewoon je eigen website. 

 

Youtube

Als je online een video kijkt is het 9 van de 10 keer op youtube. De eigenaar van het platform is Google en dit zorgt er natuurlijk voor dat video’s op Youtube hoger komen in Google als video’s op Facebook of Vimeo. Youtube is op dit moment de op 1 na grootste zoekmachine naast Google zelf. Dit komt omdat op Youtube veel uitleg video’s staan over vele problemen waar mensen tegenaan komen. 

Het inzetten van video marketing is dus veel effectiever als een reclamevideo. Dit komt omdat je veel beter de gerichte doelgroep kan aanspreken.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail