KENNISBANK

Wat is Social Media Monitoring?

Social media monitoring heeft alles te maken met het verbeteren van je online reputatie als merk, dienst of product. Door gebruik te maken van programma’s die real-time data volgen op social media en websites, kun je een duidelijk beeld vormen hoe je bekend staat en hoe vaak en met welke termen mensen bij je terecht komen. 

 

Wat is de meerwaarde van social media monitoring?

Het is van groot belang dat je merk of bedrijf een goede reputatie heeft op het internet. Een goede online reputatie ontvang je door vertrouwen. Zowel het controleren als het bijhouden en het tot stand brengen van een goed online imago is een doorlopend project. Op het moment is social media de stam van een goed imago, uiteraard kan social media ook de stam van een slecht imago zijn. Social media is een krachtige tool om een goed imago op te bouwen.

 

Voordelen.

Social media dashboard.

Door gebruik te maken van een social media dashboard krijg je inzicht over de activiteiten van al je media kanalen binnen één overzicht. Dit levert een hoop overzicht en controle op. Ook kun je in één keer berichten versturen op alle mediums waar je actief op bent.

 

Imago management.

Met behulp van imago management kun je buiten het verdedigen van je imago ook inspelen op plekken waar goed over je wordt gesproken. Dit zijn namelijk dé momenten om in te springen en een goede relatie aan te gaan met een eventuele klant.

 

Klantenservice.

Eigenlijk Heeft elk groot bedrijf wel een klantenservice, wanneer je klantenservice besluit toe te voegen aan je onderneming is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat wanneer vragen of klachten van klanten sloom of onjuist worden beantwoord dit een negatief beeld geeft aan je online imago. Wanneer een klantenservice goede kwaliteit levert zal dit je online imago goed neerzetten.

 

Analyses.

Door gebruik te maken van social media monitoring programma’s maak je het eenvoudig om inzicht te krijgen hoe je jouw online reputatie kunt verbeteren. 

 

Bijhouden van social media monitoring.

Doordat de wereld en het internet met de dag weer verandert en er steeds weer nieuwe trends opduiken is het van belang je online imago hierop af te stemmen zodat je nooit achter de feiten aanloopt. Mocht je nog vragen hebben over hoe je jouw onderneming een goed online imago kunt meegeven? We staan altijd open voor vragen.

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)