ARTIKEL

Slim video’s produceren

Video wint met enorme sprongen terrein online. Ga bij jezelf maar eens na. Je komt op een pagina terecht met tekst en een video, de tekst zul je misschien scannend lezen – en als het interessant is helemaal – maar omdat we zo gewend zijn om gehaast te zijn en informatie in hapklare brokken tot ons te nemen klikken we al snel op de video. Video’s maken kan ook voor jouw bedrijf interessant zijn. Videomakers en videoapparatuur zijn kostbare zaken maar toch hoeft het maken van video’s geen enorme kostenpost te zijn in je bedrijf. Bij Social Elephant produceren we video’s modulair waarmee je in korte tijd meerdere video’s kunt maken voor een goede prijs.

Modulair video’s produceren

Een videomaker rekent vaak een dagtarief. Met een vooraf opgezette slimme planning kun je in één dag wel tot zes video’s maken. Wij kijken van tevoren welke zoekwoorden veel gezocht worden in jouw vakgebied. Stel je voor dat je een autohandelaar bent en je gaat video’s schieten voor je website. Wij doen onderzoek en ontdekken dat bezoekers vooral zoeken op de trefwoorden trekhaak, winterbanden en ruitenwissers. Met een slimme planning komen wij 1 dag langs met onze videomaker en schieten we drie filmpjes met deze woorden. Het resultaat? Je hebt drie video’s voor je webpagina’s met zoekwoorden die jouw klanten zoeken, voor dezelfde prijs als waar anderen 1 video voor laten maken.

Werkwijze

Hoe is het dan mogelijk dat je drie tot zes filmpjes in 1 dag schiet? Een valkuil voor velen is dat ze filmpjes maken die 4 of 5 minuten duren. Filmpjes van 1 minuut zijn prima. Mensen kijken vaak niet langer dan een minuut en als je de informatie die ze nodig hebben duidelijk en to-the-point weet mede te delen heb je ook niet langer dan een minuut nodig. Daarnaast is het van belang dat je per video één onderwerp gebruikt. Zo hoeven mensen nooit te wachten of te zoeken. Zorg er ook voor dat er een heldere call-to-action aan je filmpje zit. De kijkers hebben nu de informatie die ze zochten, wat wil je dat ze hierna gaan doen? Bekijk ons blog over ‘Het belang van een goede call-to-action’ over het schrijven van een goede call-to-action button.

Reserveer budget voor advertisement

Als je je video’s op zoekwoorden hebt geselecteerd, deze in een dag hebt geschoten met onze videomaker en deze ge-edit en goedgekeurd zijn ben je al bijna klaar, maar nog niet helemaal! Een stap die veel mensen over het hoofd zien is het plaatsen van de video’s op de juiste plek. Je video’s moeten op de juiste pagina van je website komen te staan. Daarnaast is het verstandig om online advertisement in te zetten op je nieuwe video’s. Lees hier link naar blog online adverteren meer over de voordelen van en waar je op moet letten bij online adverteren. Wil je online advertisement inzetten? Hou hier dan van tevoren rekening mee in je budget.

Klik op de onderstaande button om een offerte aan te vragen voor een video.
Offerte video animatie

Meer artikelen

 •  

  Wat is big data?

  Big data is de verzamelnaam voor de grote hoeveelheid aan geregistreerde digitale gegevens en de gelijke groei daarvan. Het is de bedoeling om deze stroom aan informatie om te zetten in waardevolle …
 •  

  Meten is Weten!

  Wil jij weten hoe vaak jouw website bezocht wordt? Neem eens een kijkje bij Google Analytics.
 •  

  Het gebruik van Instagram (story) en Snapchat

  Met de komst van Snapchat werd de wereld geïntroduceerd met de ‘story’ functie. Deze functie houdt in dat je voor een korte tijd een foto of video met iemand kan delen. Dat Snapchat hiermee een …