ARTIKEL

Regen fotograferen

Wil jij toffe foto’s maken om te experimenteren, te gebruiken als herinnering of om ze op social media te zetten zodat ze gezien worden? Heb je ook wel eens dat je binnen zit op een regenachtige dag maar toch wat wilt doen? Dan is dit blog voor jou bestemd! We geven je een paar tips en tricks mee over het fotograferen in de regen!                                                                                   

De beste manier om regen te fotograferen

Fotograferen in de regen, het moedigt niet iedereen direct aan, maar het levert over het algemeen originele en mooie foto’s op. Iedereen kent ze wel, de reflectie van een straat in Manhattan met de gele taxi’s die in New York onbeperkt rond lijken te rijden. Of juist de intieme portretten voor een raam die door de regen volledig bedekt is met prachtige regendruppel structuren. Maar hoe doe je dit nou eigenlijk en hoe bereid je je hierop voor?. Het laatste wat we willen is een kletsnatte/kapotte camera.

In de voorbereiding kunnen we meerdere dingen doen. Je kan ervoor kiezen om een regenhoes te kopen voor je camera als die niet waterdicht is. Daarnaast kan je een paraplu gebruiken of je kan een plastic zak om je camera heen doen met een gat er in voor de lens. 

Als je dan naar buiten gaat, ga je een mooie compositie opzoeken. Dit kan met een model voor een raam maar je kan ook de straat op. Kijk of er een reflectie in te zien is in regenplassen op de grond van een onderwerp wat jou aanspreekt. Ga op die manier spelenderwijs aan de slag met je camera!

Heb je wat geleerd van dit blog? En ben je zelf al aan de slag gegaan? Laat het ons zeker weten! Vind jij het leuk om met fotografie te experimenteren maar lukt het niet helemaal? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag!

Meer artikelen

 •  

  Social media trends in 2020

  Een terugblik op 2019 Op het gebied van social media is er in 2019 een hoop veranderd. Zo zijn 'stories' enorm gegroeid, en hebben Facebook en WhatsApp, naast Instagram en Snapchat, deze feature nu …
 •  

  Waardecreatie door data

  Waardecreatie door data, hoe ver bent u eigenlijk?
 •  

  Wat is blockchain?

  Bijna iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van een blockchain. Denk aan de Google Drive of OneDrive. Maar niet alleen Google Drive en OneDrive maken er gebruik van. Ook de Bitcoin gebruikt een …