ARTIKEL

Tip: Online marketing inzetten? Hier moet je beginnen!

Online marketing brengt vele voordelen en kansen met zich mee. Het kan bereik, conversie, naamsbekendheid etc. vergroten en dit tegen een veelal lagere prijs dan traditionele marketing. Niet gek dus dat veel bedrijven hier graag op inspelen. Maar waar moet je beginnen als je kiest voor het inzetten van online marketing?

Wat is online marketing precies?

Allereerst is het belangrijk om het, ietwat vage, begrip ‘online marketing’ voor jezelf begrijpelijk te maken. Wat houdt het daadwerkelijk in? Welke typen marketing vallen hieronder? Waarin kan dit voor mijn bedrijf een meerwaarde bieden? Bekijk onze blog om te lezen wat je allemaal moet weten over online marketing.

Strategie formuleren

Het inzetten van online marketing begint bij het opstellen van een gedegen strategie. Online marketing is immers meer dan het hebben van een website en gaat dan ook gepaard met het maken van marketing keuzes die van invloed zullen zijn op de interpretatie van jouw bedrijf of product. Binnen de strategie stel je vast wat je doelstellingen zijn, wie je doelgroep is en welke middelen je in wilt zetten om je bedrijf online te representeren. Voorbeelden van middelen zijn:

 • Video
 • Tekst
 • Animatie
 • Fotografie

Vorm van online marketing

Online marketing kent vele vormen. Enkele voorbeelden hiervan zijn; SEO, E-mailmarketing en social media marketing.Wanneer bovengenoemde keuzes gemaakt zijn rest enkel nog het vaststellen van de vorm(en) waarin je jouw bedrijf wilt representeren op internet. Vervolgens kun je de strategie hanteren om een optimaal rendement uit je marketing te halen.

Meer artikelen

 •  

  Wifi analytics is de Google analytics voor de fysieke winkel

  Wifi analytics is een software systeem die de verschillende klantbezoeken overzichtelijk in kaart brengt.
 •  

  Ephemeral Marketing

  ephemeral marketing Epheme-hoe? Zorg dat je even alleen bent, loop desnoods even naar de gang, en zeg het hardop met me mee: [ih-fem-er-uh l]. Oké, nu kunnen we echt beginnen! Zonder grappen, …
 •  

  Drie tips voor een goede website

  Als ondernemer zijnde kan het lastig zijn om voldoende tijd en aandacht in jouw website te stoppen. Bovendien kost het veel tijd om je alleen al te verdiepen in de inzichten hierover. Maar jouw …

Download gratis het Go to Guy Marketing e-book

De #1 in jouw markt! Wie wil dat nou niet? Lees ons boek over thought leadership en leer hoe je zelf de go to guy in jouw markt wordt.
Laat jouw e-mail achter en ontvang ons gratis e-book in jouw mailbox!
Beschikbaar tot het einde van de radio campagne op Sublime”

Ontvang het Thought Leader e-book direct in je e-mail

Stel jouw vraag
Vraag het onze digitaal strateeg
Vragen kan altijd. Stel je vraag direct aan onze ervaren digitale strateeg Nico van der Zaan (15+ jaar ervaring)