ARTIKEL

De perfecte LinkedIn samenvatting in 3 stappen

De meest belangrijke versie van je biografie in de digitale wereld is je LinkedIn profiel, met in het bijzonder de zogeheten ‘samenvatting’. Grijp de kans om een goede eerste digitale indruk te maken.

Een effectieve LinkedIn samenvatting spoort mensen aan om meer over je te weten te komen en contact met je op te nemen. Het is belangrijk dat het beeld wat je online schetst, overeenkomt met hoe je in het echt bent. Wil je weten hoe je een goede samenvatting kunt schrijven waarmee je opvalt én die goed weergeeft hoe jij bent? Volg dan deze 3 stappen.

Stap 1: bepaal wat je ermee wil bereiken

Voordat je een tekst schrijft is het belangrijk dat je bedenkt wat de tekst moet overbrengen, oftewel; wat je wil dat de lezers doen.

Beantwoord de volgende vragen:

  • Wie wil je bereiken met je samenvatting?
  • Wie is je ideale publiek?
  • Wat wil je dat ze ermee doen of ervan leren?
  • Hoe wil je dat ze zich voelen?

Nu je weet wat je intenties en doelen zijn, ga je je content verzamelen.

Stap 2: verzamel je content

Schrijf zoveel mogelijk dingen op over onderstaande thema’s. Het is altijd makkelijker om te kiezen en te schrappen, dan achteraf aan te vullen.

Je meest waardevolle mijlpalen

Schrijf in 1 zin per onderwerp hoe jij waarde aan iets hebt toegevoegd.

Bijvoorbeeld: “Ik heb binnen een jaar een financiële groei van 264% behaald met mijn bedrijf.”

Je waarden en passies

Vertel over dingen die je belangrijk vindt en dingen waar je energie van krijgt.

Bijvoorbeeld: “Ik sta 3 keer per week om 6 uur op om voor het werk te joggen zodat mijn conditie en concentratie optimaal zijn.”

Je onderscheidende talenten

Beschrijf de dingen die jij beter kunt dan anderen.

Bijvoorbeeld: “Ik kan saaie informatie omzetten naar een inspirerende presentatie.”

Feiten, cijfers en statistieken

Maak een lijst van interessante meetbare punten.

“Ik heb vijf marathons in vijf verschillende landen gerend.”

Persoonlijke onderscheidende kenmerken

Schrijf dingen op die jou JOU maken en die je onderscheiden van anderen.

Bijvoorbeeld: “Ik vind het belangrijk om complimenten te geven dus zorg ik ervoor dat ik elke dag iets positiefs tegen iemand zeg.”

Externe beoordelingen

Voeg externe beoordelingen zoals awards toe.

Bijvoorbeeld: “Winnaar Ondernemersaward voor Innovatie 2015.”

Stap 3: voeg het samen tot een verhaal

Bepaal eerst of je vanuit de ik- of derde persoon wilt schrijven.

Begin met een krachtige eerste zin. Je wilt de interesse van de lezers meteen grijpen dus maak een gedurfde uitspraak, stel een vraag of schrijf simpelweg een aantal kernwoorden op, bijvoorbeeld: Gedreven. Creatief. Sociaal.

Daarna schrijf je een samenhangend verhaal met de elementen die je in stap 2 hebt verzameld. Een verhaal heeft een begin, midden en een eind. Begin bijvoorbeeld met je eerste ervaringen en ondersteun je uitspraken met cijfers, mijlpalen of karaktereigenschappen. “Ik realiseerde me dat ik deze weg in moest slaan toen we, onder andere dankzij mijn creatieve toevoegingen, 200% groei hadden behaald.

Sluit af met een zogeheette ‘call to action’: vertel je lezers wat je wil dat ze doen (bv. “Boek een gratis brainstorm sessie met ons team”) of hoe ze met je in contact kunnen komen of waar ze meer informatie kunnen vinden.

Je samenvatting mag maximaal 2.000 tekens zijn. Het oog wil ook wat, dus voeg ook foto’s, video’s en documenten aan je samenvatting toe die je verhaal ondersteunen en verdiepen.

Vraag direct een offerte aan voor jouw perfecte Linkedin samenvatting

Selecteer een geldig formulier

Meer artikelen

  •  

    3 trends in online marketing 2019

    De online marketingwereld is constant in beweging. Het is belangrijk om mee te bewegen met de nieuwste trends om relevant te blijven in jouw vakgebied. Als je dit doet, ontwikkel je namelijk een …
  •  

    Wat gebeurt er bij een intakegesprek met een klant?

    Onderzoek en uitvoerige analyses staan bij Social Elephant aan de basis van een online groei strategie en ook de uitvoering van die strategie. Aan de hand van onderzoek kan je namelijk gericht werken …
  •  

    Maak je gebruik van Google Adwords? Let dan op!

    Misschien is het je wel opgevallen, Google heeft een grote verandering aan de opmaak van de zoekresultaatpagina bevestigd. De uitrol was op 18 februari 2016. Wat er is veranderd, en wat voor impact …